Сьогодні, як ніколи, зростає роль освіти у підготовці школяра до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, екологічна ситуація погіршується. Життєво необхідно озброїти дітей знаннями, вміннями і розумінням важливості збереження власного здоров’я. Тому виховання здорового покоління, зі сформованою культурою безпечної поведінки, з засвоєнимиалгоритмами дій в умовах надзвичайних ситуацій, одне з пріоритетних завдань, яке стоїть перед освітою.
Основна мета проведення «Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності» – допомогти сформувати в учнів свідоме ставлення до свого життя і здоров’я, оволодіти основами здорового способу життя, життєвими навичками безпечної для життя і здоров’я поведінки у повсякденному житті та при виникненні надзвичайних ситуацій.
Тематичний план проведення «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності» охопивтакі аспекти:
Небезпека вдома й на вулиці. Основні правила поведінки:
– під час літнього відпочинку на воді, біля водоймищ;
– при виникненні пожежі;
– під час грози, сильного вітру, шквалів;
– під час подорожі до лісу;
– під час збирання грибів та лікарських рослин;
– на транспорті, автошляхах та залізниці;
– при експлуатації побутових електроприлад
– при користуванні предметами побутової хімії та піротехнічними засобами;
– при виявленні розливів ртуті;
– при знаходженні вибухонебезпечних предметів або маловідомих предметів;
– при зустрічі зі свійськими та дикими тваринами
В рамках «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності» проведено відповідне відпрацювання дій за участю Долиная С.М. «Як поводити себе в екстремальних ситуаціях». Крім того, проведено ряд виховних годин , бесід «Твоя безпека – це твоя уважність» , «Безпечне користування газом у побуті», «Безпека на дорозі – безпека життя», вікторина «Це повинен знати кожен», захід з надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок дорожньотранспортних пригод за участю медсестри школи Мейсар О.М. «Знаю, вмію, врятую», перегляд мультиплікаційного фільму «Уроки обережності». Силами учнівського самоврядування організовано та проведено виставкималюнків та плакатів: «Добрий і злийсірничок» 1-4 класи, «Дитина і вулиця» 5-7 класи, «Безпечнаповедінка на канікулах» 8-10 класи. Для учнів 5-их класів було організовано екскурсію до МДПЧ. Працівниками поліції Комаровою Д.М., Русин В.І., Секереш М.М. для учнів 2-их та 7-8 класів проведено урок-бесіду «Твоя безпека».
Школа й надалі проводитиме профілактичну роботу у цьому напрямку, тому що поставила собі за мету виховання свідомого громадянина здорової нації.

Foto-01

Foto-02

Foto-03

Foto-04

Foto-05

Foto-06

Foto-07

Foto-08

Foto-09

Foto-10

Foto-11

Foto-12

Foto-13

Foto-14

Foto-15

Foto-16

Foto-17

Foto-18

Foto-19

Foto-20

Foto-21

Foto-22

Foto-23

Foto-24

Foto-25

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *