«Він був сином мужика – і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком – і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком – і вказав нові світлі й вільні шляхи професорам і книжним ученим»,- говорив про  нього відомий український письменник І.Франко.  Доля знущалася над ним, посилаючи багато страждань. Вона не жаліла для нього випробувань, адже знала, що він сильний. За його відданість та любов до свого народу доля подарувала найдорожчий скарб – посмертну славу та вогник, який палає у серцях людей, читаючи його твори. Таким скарбом володіє геніальний поет та художник – Тарас Григорович Шевченко. Для нас Шевченкове життя – це героїчний подвиг, бо ж він так багато зробив для українського народу.  Вже 200 років минуло з дня народження нашого героя. Тараса вже давно немає поруч з нами, але  щорічно, 9 березня, ми згадуємо про те, як він боровся за волю свого народу, відчуваємо, як кожен його твір пронизаний любов’ю до українців та патріотичністю.

14 березня 2014 року  у спеціалізованій загальноосвітній школі №4 відбулась літературна конференція «Творча спадщина Великого Кобзаря», присвячена ювілею поета. Метою конференції було не просто вшанувати пам’ять поета, а й відчути той дух патріотизму та волю, до якої так прагнув Великий Кобзар, відчути любов та шану до свого народу, мови, краю. На ній були присутні учні 6-9 класів, представники адміністрації та вчителі. Впро-довж години лунали відомі вірші поета та історії його нелегкого життя.Уро-чисто розпочали конференцію учениці  9-А класу Скиба Ліліана та Свирида Кароліна з презентацією про життя та творчість Тараса Шевченка. Учениця 9-А класу Головчак Валерія ознайомила нас зі спадщиною Шевченка-худож-ника , презентувавши буктрейлер « Т. Шевченка в творах та картинах». Тонкошкурова  Юліанна, учениця 11-А класу, досліджуючи Кобзаря , пред-ставила поета як суспільного діяча. Учні 6-Б класу Бичкова Каріна та Несте-рук Дмитро презентували книгу Т. Шевченка «Я так, я так її люблю», в якій вміщено найвідоміші поезії та поеми про невмирущу Україну. Яскравим моментом свята  став показ відеоролика  про музей Тараса Шевченка в Канаді, який  продемонструвала нам Залуцька Т. І., вчитель іноземної мови. Виступи  учнів – Дуди Ірини, Болдижар Евеліни та Гелмеці Каталіни, які декламували вірші Т.Шевченка англійською мовою, були ще одним підтвердженням того, що Великого Кобзаря шанують і за кордоном. І на завершення заходу учні та вчителі вшанували вічну пам’ять героям Небесної Сотні, які віддали своє життя за Україну на майдані  2014 року. Заключне слово  було надано організатору заходу Чайці Т.В. та Даць О.П, які були зворушені таким урочистим  вшануванням Великого Генія. Вели  конфе-ренцію учні 9-А класу Дідик О. та Петрієнко А.

Тарас Григорович Шевченко – це слава і гордість українського народу! Він творив історію нашого краю, був батьком та навіть пророком майбут-нього. В нашому серці завжди буде гордість за такого талановитого поета, який закликав любити та поважати свою Батьківщину.

Скиба Ліліана, учениця 9-А класу

Изображение 543 Изображение 541 Изображение 537 Изображение 530 Изображение 528 Изображение 525 Изображение 516 Изображение 498 Изображение 495 Изображение 471 Изображение 462 Изображение 450 Изображение 424 Изображение 421

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *