29–30 вересня виповнилося 80 років, відколи у Бабиному Яру в Києві були вбиті перші жертви нацистської політики винищення – майже 34 тисячі київських євреїв. Усього упродовж 1941-1943 років було знищено близько 100 тисяч людей – євреїв, ромів, полонених червоноармійців, пацієнтів психіатричної лікарні, цивільних заручників, українських націоналістів і радянських партизанів, в’язнів Сирецького концтабору.З метою гідного вшанування пам’яті жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації міста Києва в роки Другої світової війни, та у зв’язку з 80-ми роковинами від початку трагічних подій у Бабиному Яру в нашому освітньому закладі пройшли заходи:

– Національний урок пам’яті з лідерами учнівського самоврядування (Дербаль В.І., Костик С.І.) та учнями 10-А класу(Береш Л.В.), під час якого було розкрито сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлено тему розстрілів у Бабиному Яру. Також учні дізналися про платформу «Червона точка пам’яті», яка дозволяє зробити свій внесок у колективне знання про Голокост і Другу світову війну.

– Бібліотечна інсталяція “Трагедія Бабиного Яру” (Салієнко Н.В.), яка дала змогу учням ознайомитися з художньою та науковою літературою, що висвітлює трагічну історію ХХ століття;

– перегляд документальних фільмів. Вивчення історії цієї катастрофи сприятиме не лише увічненню жертв Бабиного Яру, а й вшануванню духовного подвигу і взаємодопомоги українців заради порятунку життя.

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *