14 жовтня українці відзначили одразу три важливі свята: День захисника України, День украінського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.

День українського козацтва відзначається в Україні з 1999 року згідно з Указом Президента України в день Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня. Це свято прославляє заслуги козацтва в утвердженні української державності та його внесок в історію нашої країни.До Дня українського козацтва вчитель історії Дербаль В.І. провела з учнями 8-их класів урок-конференцію.

Учасники конференції обговорили такі теми:

  • ►Походження слова «козак» і перші згадки про козаків
  • ►Теорії походження козацтва
  • ►Утворення козацької республіки – Запорозької Січі
  • ►Славетні перемоги українських козаків
  • ►Значення козацької доби в історії України

До Дня украінського козацтва вихователь ГПД 3-А класу Макара Ж.М. провела з учнями спортивні змагання та естафети “Козацькі забави”. Хлопці 3 – А випробовували свої швидкість, силу та спритність. Наприкінці змагань кожна із команд отримала грамоту за участь та активність, адже наші хлопці змагалися, як справжні козаки. Також було проведено виховну годину на тему «Козацькому роду нема переводу!». Учні 3-А класу згадували історію козаків, ознайомилися із такими словами, як: Січ, бирка, курінь, куліш, отаман, гетьман. Виготовили листівки та відповідали на цікаві питання вікторини.

Вихователь ГПД 1-Б класу Попфалуші М. П. провела з учнями виховну годину “День захисника України”. Під час заняття школярі дізнались про свята, які відзначають 14 жовтня та історію їх виникнення. Готуючись до свята, першокласники виготовили листівки-сорочки та створили плакат.

Вихователі ГПД разом з учнями 1-4 класів проявили творчість і підготували тематичну виставку у вигляді дитячих малюнків, плакатів, поробок, аплікацій та вітальних листівок, яка присвячена цим взаємопов’язаним між собою подіям.Дитячі шедеври приємно дивують знаннями національної та державної символіки. А деякі – особливо привернули увагу своєю теплотою та дитячими мріями про міцну і мирну Україну.

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *