Як весна оновлює природу, так само і поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними та милосердними.

Щороку в освітньому закладі проходить Тиждень, присвячений пам’яті Т.Г.Шевченка. Саме тому 15 березня вчителем української мови та літератури Іванчов С.В. у 10-А класі було проведено годину відеопоезії “Шевченко і сучасність”, де учні мали змогу не тільки ще раз почути слова Пророка, а і переконатися в тому, що його поезія є актуальною і нині.

Вчителями української мови та літератури Луценко В.І. та Савко С. В. були проведені навчально-виховні заходи у 9-тих класах на тему: “Ти в пам’яті нашій назавжди,Тарасе!” Метою заходів було простежити історичну долю українського народу в творчості Т. Шевченка, підпорядкування ідейного спрямування політичної та особистої лірики Кобзаря та поєднати твори поета із сучасністю.

 Вшановуючи пам’ять українського поета, Салієнко Н. В. у шкільній бібліотеці організувала книжкову інсталяцію “Гортаючи сторінки Кобзаря”. До її перегляду долучились учні та вчителі закладу. 
Також була підготовлена тематична виставка стіннівок та учнівських творчих робіт “Нас єднає слово Кобзаря!”

Вихователь ГПД Далекорей О.І. провела з учнями 2- Б класу виховний захід “Тарас Шевченко – світова наша слава”. Метою заняття було показати світову велич Кобзаря, розкрити неосяжність його таланту та визначити його роль у літературній спадщині.

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *