Сьогодні надто актуальною виступає проблема зростання правопорушень серед молоді.  Ключоми чинниками ризику щодо можливості скоєння злочинів неповнолітніми можна назвати такі: недостатній рівень правосвідомості та правових знань; брак організованої системи дозвілля; вживання алкогольних та наркотичних речовин; низький рівень правових знань батьків та недостатня увага з їхнього боку до виховання тощо.

Профілактика правопорушень неповнолітніх є передусім проблемою педагогічною, бо вона пов’язана з вирішенням певного кола виховних завдань. 

Правова освіта і правове виховання-це цілісна система, що охоплює всі сфери діяльності навчального закладу, сприяє вихованню правової свідомості, демократичних громадянських цінностей і поведінки всіх учасників освітнього процесу, передбачає використання практично-орієнтованих та інтерактивних методів навчання.

В рамках заходів щодо профілактики правопорушень та правового виховання з учнями 6, 7, 8, 10 класів лектором громадської організії Кріміон “Надія” – Грищенком М. була проведена бесіда на тему: “Механізм злочину – з чого все починається”.

Учням школи у доступній формі та невимушеній атмосфері було пояснено причини, які призводять до конфліктів, одинокості, негативного сприйтяття критики, що, зрештою, може привести до злочину.

Учасники бесіди брали активну участь в обговоренні факторів, які спонукають уникнути цього.

У класах панувала атмосфера довіри та взаєморозуміння.

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *