Коли листопад вкриває землю розкішним, пухнастим килимом з опалого листя…Коли птахи вже давно відлетіли у вирій, а природа готується зустрічати зиму.. Саме тоді в наш край приходить світле і незабутнє свято, наповнене давніми традиціями та звичаями – День Святого Мартіна!
Святого Мартіна вважають покровителем нашого міста. І дорослим і малим добре відома легенда про цього святого, який не маючи нічого, крім свого плаща, відрізав його половину замерзаючому жебраку. Цей благородний вчинок визначив все подальше життя юнака: згідно з легендою, під ликом жебрака переховувався сам Ісус, який тієї ж ночі з’явився Мартину уві сні.
Чому ж свято цього святого пов’язане з ліхтариками? За однією з версій, коли Мартіну запропонували стати єпископом Тури, він зі скромності хотів відмовитися і навіть сховався в гусятник. Городяни розшукували його, з ліхтарями бігаючи по вулицях міста.
Ліхтарики для виставки, що нещодавно пройшла в нашій школі, діти виготовляють самостійно. З допомогою батьків чи вчителів. Вони можуть бути різного кольору, форми, та виготовлені з різних матеріалів. Учні школи проявили неабияку зацікавленість та фантазію. Найкращі роботи були відзначені грамотами.

WP_007474

WP_007475

WP_007476

WP_007477

WP_007478

WP_007479

WP_007480

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *