03 жовтня 2016 року спеціалістами Мукачівського міського центру зайнятості було організовано та проведено груповий профорієнтаційний захід на тему „У світі професій. Загальний огляд професій” для учнів 9-х класів мукачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 з поглибленим вивченням іноземних мов. Метою заходу було розширення інформованості дітей про світ професій та здійснення профорієнтаційної допомоги школярам у свідомому професійному самовизначенні, популяризації та підвищенні престижу робітничих професій серед учнівської молоді .
    В заході взяли участь 56 учнів школи. З більшістю дітей ми зустрічалися вже не вперше. Учні цієї спеціалізованої загальноосвітньої школи спрямовані на подальше навчання у вищих учбових закладах. Вони мріють стати лікарями, журналістами, викладачами, програмістами, навіть – екперт-криміналіст у майбутньому був присутній на заході… Фахівцями служби зайнятості було наголошено, що більшість сучасних безробітних, що перебувають а обліку в центрі зайнятості, це саме люди з вищою освітою, тому за своє місце під сонцем цим випускникам ще прийдеться поборотися, якщо вони планують реалізуватися у своїх професійних мріях.
    Не менш важливим є те, чи правильно вони визначаться з вибором професії згідно своїх особистісних здібностей та уподобань…Людина, яка отримує задоволення від своєї праці, в першу чергу, зберігає своє здоров’я: в неї немає перенапруження, незадоволеності, образи на долю. У неї набагато більше шансів для успішної самореалізації!
    Тому необхідно враховувати свої найкращі здібності та уподобання, обрати ту сферу діяльності, де людина може проявити себе якнайкраще. Сподіваємося, що отримана інформація буде корисною для майбутньої професійної самовизначеності усіх учасників заходу!

foto-1

foto-2

 

 

 

 

 

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *