Українці ― народ, ментальність якого не схожа на всі інші. Здається, що ще на генетичному рівні у нас закладені такі якості, як богобоязливість, щирість, милосердя, щедрість і миролюбивість. Не останнє місце у цьому переліку займає почуття патріотизму.

Було б недоречним, враховуючи події останніх місяців, не згадати про патріотизм серед учнівської молоді та педагогічних працівників міста.

15 травня 2015 року у Мукачівській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №4 з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів було проведено урочисті профспілкові збори «Україна ― єдина країна», метою яких було висвітлити сучасні вимоги національно-паріотичного виховання, проаналізувати роботу «Євроклубу» та визначити напрямки подальшої роботи.

Голова первинної профспілкової організації О.Кочан виступила з доповіддю, у якій звернула увагу присутніх на основні етапи розвитку і становлення України як незалежної держави. Особлива увага була приділена подіям сьогодення. Не можна було оминути увагою акції протесту на Майдані, героїв Небесної сотні, учасників АТО. Доповідач нагадала присутнім, що школа гордиться тим, що учні В.Штольцель та Р.Кіс теж не залишились осторонь у питанні захисту рідної землі від агресора і з гідністю виконали свій обов’язок, віддавши свої ще зовсім молоді життя.

Один з керівників «Євроклубу» І.Раїнчук ще раз переконливо довела, що українці мають європейське коріння і багато успішних і процвітаючих держав завдячують своїм розвитком саме українцям. Зокрема, цікавим є той факт, що найменша дочка Ярослава Мудрого Анна дала Європі 30 королів.

Учні школи теж не залишились осторонь, а стали активними учасниками зборів.

Емоційно, переконливо вони декламували поезії, презентували відеоролик, у яких чітко висловили свою тверду переконаність у щасливому майбутньому держави, її розвитку і європейському спрямуванні.

Кажуть, що людина, яка не пам’ятає минулого, не заслуговує на майбутнє. Хвилиною мовчання були вшановані ті, хто віддав життя для того, щоб ми впевнено крокували вперед.

А справді по-дитячому щиро і безпосередньо виконані Е.Солецькою пісня «Я ­– маленька українка» та «Мальви» у виконанні К.Немйо стали свідченням того, що діти – це справді наше майбутнє, і вони – це майбутнє – не безхребетні раби, якими хоче бачити нас агресор, а представники незалежної і сильної нації, яка зі свого шляху вже ніколи не зійде!

Фото14 Фото01 Фото02 Фото03 Фото04 Фото05 Фото06 Фото07 Фото08 Фото09 Фото10 Фото11 Фото12 Фото13

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *